Konstrundan 2021

Då var konstrundan avklarad och det jag mest kommer ihåg är att det var så många som kom! Jätteroligt! Många kom och tittade och sade hej, och några pratade mig mig och några köpte tavlor eller kort. Jag är jätteglad och tacksam för allt. Fick bland annat snacka teknik och material. Ja, det var verkligen riktigt trevligt. Och så ett stort tack till Lena på Ateljé Vävglädje här i Sunnansjö som lät mig vara i sin fina lokal.

Det var flera som påpekade att alla målningarna var fina, men att de hade en favorit som de tyckte om särskilt mycket. Det intressanta med det var att det inte var någon som hade samma favorit som en annan, förutom en. Sån är konst, subjektiv. Sedan fick jag frågan vilken målning som jag tycker mest om. Den frågan kunde jag inte svara på eftersom jag ju tycker om allt som jag ställer ut, men av olika anledningar.

Trots att jag inte sålde lika mycket denna konstrunda som vid förra årets så är jag minst lika nöjd, om inte mer. Att jag sålde mer förra året kan bero på att förra årets motiv tydligt var från Sunnansjö. Det var byggnader eller vägar eller korsningar som var lätta att känna igen och som man kanske har mer känslomässig koppling till. Så var det inte i år.

Målningarna i år var också mycket från Sunnansjö, men framförallt så bestod motiven av träd och träd ser mest ut som träd ser ut, som träd. Som vilket träd som helst och även om alla träden står här i Sunnansjö så kunde de lika gärna stå i någon by någon annanstans i Dalarna. Jag tycker ju att det är väldigt roligt och hedrande att folk vill ha en målning av mig på sin vägg, och inkomsten är inte fel det heller, men jag tänker att min motivation är ju själva målandet och det jag målar är det som inspirerar mig och senaste året har det faktiskt varit mest träd och fåglar som har fångat min inspiration.

Just nu har jag en svacka, eller “artist’s block” som det heter på engelska, så det blir inte mycket målat för tillfället. Varken litet eller stort. Men jag ska söka till en jurybedömd konstutställning i Falun och håller tummarna för att juryn tycker att det jag lämnar in duger. Håll gärna tummarna du med!

Hej så länge! /Cristina