Välkommen

Hej och välkommen till min hemsida! I menyn hittar du till sidor med mina målningar, information om hur du kontaktar mig, men också min webbutik och annat smått. Titta gärna runt lite! Nedan här hittar du länkarna till mitt samarbete med Etchr.

Samarbete med Etchr

Inspelad Live Demo på Youtube: Klicka här

Inspelad Workshop som du kan köpa här på Etchrs hemsida

Om mig

Cristina är mitt namn, är autodidakt i akvarellmåleri och har målat regelbundet sedan våren 2017. Jag saknar formell konstutbildning men har ägnat mycket av min tid de senaste åren åt studier på egen hand.

Varför just akvarell? Inspirationen fick jag när jag upptäckte hur vackert tekniken lyfter fram pigmentens olika egenskaper. Det liksom lyser om akvarellfärger. Att jag sedan vågade mig på att själv försöka med akvarellfärger berodde på att det ju också är en rätt behändig teknik. En låda med färger, en pensel, ett block och vatten är allt som behövs för att komma igång och det är ju så lätt att plocka fram och plocka undan.

Sedan skulle det visa sig att det inte alls är enkelt. Man kan komma undan med billigare färger och en billigare pensel men pappret ska man absolut satsa på. Och tålamodet. Tålamodet är väldigt viktigt. Att inte ge upp. För inlärningskurvan går väldigt mycket neråt innan den börjar gå uppåt.

2020 kände jag mig mogen att visa upp min konst och tog mod till mig och frågade ägaren till byns Bed&Breakfast om hon skulle kunna tänka sig att låta mig hänga min konst hos henne på årets konstrunda. Vilket hon gjorde, så hösten 2020 hade jag min första utställning.

Jag har flera konstnärliga förebilder men konstnärerna som har har inspirerat och påverkat mig allra mest med sin konst är Elisabeth Biström och Joachim Karkea.

Mina motiv kommer oftast från naturen och miljön omkring mig, landsbygden i södra Dalarna.